Wat zijn essentiële oliën

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische vloeistoffen die worden gewonnen uit verschillende delen van planten. Bijvoorbeeld uit de wortels, de zaadjes, bloemen of vruchten.

 

Waarom gebruik ik essentiële oliën 

De essentiële oliën kunnen ze voor ons, mens en dier, een geneeskrachtige werking hebben. Dit komt door de herstellende en geneeskrachtige eigenschappen van de planten en bloemen die gebruikt worden om de essentiële olie te maken. Niet alleen bij fysieke klachten, maar ook emotioneel en mentaal. Doordat de moleculen van essentiële oliën zo klein zijn kunnen ze makkelijk door de huid heen dringen en via de longen in het lichaam opgenomen worden. Dit zorgt voor een snelle en effectieve werking.

De geur van de essentiële olie heeft groot psychologisch effect. Welke geur je lekker vindt is persoonsgebonden. Of je een goed gevoel van bijvoorbeeld lavendel krijgt, of dat je er boos of verdrietig van wordt, hangt af van de herinnering die je aan deze geur hebt. 

Tegenwoordig laten wetenschappelijke studies en trends zien dat essentiële oliën meer holistisch en een alternatieve zelfzorg zijn in de gezondheidszorg, waarbij de voordelen van essentiële oliën steeds meer bevestigd worden.

 

AromaTouch massage

AromaTouch massage is een zachte ritmische rug- en voetmassage ontwikkeld door Dr. David Hill. Door gebruik van 100% pure essentiële oliën dringt de massage diep in het lichaam door en ondersteunt daar waar nodig. Tijdens de massage wordt er gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug en voeten.  Deze massage zorgt voor een heerlijke ontspanning en stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. De diepe ontspannen werking van deze massage kan wel tot 3 dagen doorwerken in het lichaam.

 

De massage bevat 4 stappen

1. Stress verminderen

2. Het versterken van het imuunsysteem

3. Verlichting van pijn en ontsteking

4. In balans brengen van lichaam en geest

 

Bij iedere stap wordt gebruik gemaakt van 2 essentiële oliën, enkelvoudig of samengesteld (een blend van meerdere oliën).

Leuk om te weten

  • Enkele pure essentiële oliën kun je innemen. Bijvoorbeeld citroen of grapefruit in een glas water of een kop thee. Heerlijk verfrissend, reinigend en ook nog eens lekker
  • Een heerlijk geurende olie in een diffuser, zoals lavendel voor een rustgevende sfeer, heel fijn als je wilt relaxen
  • Een paar druppeltjes olie in je handcrême of gezichtscrême zijn ook een mooie toevoeging
  • De oliën die gebruikt worden tijdens de AromaTouch massage kunnen tevens los bij Migaia besteld worden

 

 

Meer weten

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën? Of heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met op via onderstaande knop.