Dit ben ik

Mijn naam is Mirjam Schoemaker. Ik ben (Reiki) Trainer en Holistisch Coach. Ik heb een jarenlange ervaring als trainer en adviseur in een grote retail organisatie, waar ik mij voornamelijk richtte op mindset, houding en gedrag en procesoptimalisatie. Daarnaast heb ik een aantal mooie en waardevolle opleidingen gevolgd, waarin ik mezelf ben tegengekomen, maar ook heel veel heb mogen leren wat het leven te bieden heeft. Dit zijn onder andere een coach opleiding bij de School voor Coaching en de opleiding tot Holistisch therapeut en Reikimaster bij Zoma Opleidingen.

In 2015 ben ik gestart met Migaia, waarmee ik mijn ervaring als trainer, coach combineer met een holistische aanpak. Wat ik zie in de praktijk is dat scholieren, professionals, leidinggevenden (eigenlijk heel veel mensen) leven vanuit hun ratio. Nadenken, beargumenteren, analyses maken op basis van feiten, alles vanuit het hoofd. Daarbij vergeten we ons lichaam en intuïtie,  twee onderdelen die je niet moet onderschatten en die heel belangrijk zijn. Ze geven ons zulke mooie inzichten en geven feilloos aan wat goed voor je is. Ik wil je graag weer in contact brengen met je lijf, in een gezonde balans tussen hoofd en lichaam, een gezonde balans tussen denken en voelen.

 

Mijn persoonlijke verhaal

"Wie niet luisteren wil, moet maar voelen", een uitspraak die helaas voor 100% op mij van toepassing was. Altijd maar doorgaan. Een pijntje? Niet naar luisteren, gaat vanzelf over. Iedere keer weer ging ik mijn eigen grenzen over. Mijn lichaam gaf me wel signalen, maar die negeerde ik maar al te graag. Rustiger aan doen, of aangeven dat iets niet lukt kwam niet in mijn woordenboek voor. Stel je voor dat anderen me zwak zouden vinden......

Zo ging ik maar door, totdat mijn lichaam letterlijk aangaf "ho stop, tot hier en niet verder". Ik kreeg een sportongeval met een hersenschudding en een whiplash tot gevolg. Ik kon niet anders dan tijdelijk rustig aan doen. Had ik nu voldoende geleerd? Nee hoor..... veel te snel ben ik weer gaan werken, want het werd aan me gevraagd en ze hadden me nodig, was mijn overtuiging. Ook met sporten ben ik veel te snel weer begonnen, ik wilde te graag. Wederom ben ik grenzen overgegaan die me intussen toch stiekem best wel duidelijk waren, met als gevolg chronische nekklachten en iedere dag hoofdpijn.

 

Ik kon niet anders dan toch mezelf eens goed onder de loep nemen. Waarom ging ik toch steeds mijn grenzen over? Waarom vond ik de mening van een ander belangrijker dan die van mezelf? Waarom zette ik mezelf eigenlijk altijd als mindere ten opzichte van de ander?

Reiki heeft mij hierin erg geholpen. Om te beginnen, ging hiermee mijn hoofdpijn over - waar ik heel blij mee was - maar ook leerde ik langzaam te voelen. Dat klinkt misschien raar, maar als je jaren en jaren vooral vanuit je hoofd leeft en je gevoel negeert, is dat best lastig. En wat moest ik dan met die gevoelens, geen idee. Ze zijn nieuw, verwarrend, fijn en soms ook helemaal niet fijn. Een kwestie van bewust onbekwaam, zoals dat  zo mooi genoemd wordt. Ik ging dus nog wat verder met mezelf aan de slag, ben zelf Reikimaster geworden, heb een aantal stilte retraites gedaan en dit thema ook als hoofdthema gebruikt tijdens mijn coachopleiding. Ik heb mezelf bewust geconfronteerd met mijn gevoel en hier tijd en ruimte aan gegeven. Makkelijk was het zeer zeker niet en natuurlijk kon ik ook niet van de ene op de andere dag mijn grenzen aangeven.

Het was de reis méér dan waard. Ik weet weer wie ik ben, blijf dicht bij mezelf en heb hierdoor veel meer ruimte, ontspanning en plezier in mijn leven.  Ook weet ik nu wat ik wil in mijn leven: Al mijn ervaring en kennis dolgraag delen met anderen. Anderen helpen die tegen grenzen aanlopen, het lastig vinden om de ratio en het gevoel te combineren, weinig energie hebben (burn out) of zichzelf wat beter willen leren kennen.

 

Nieuwsgierig of wil je meer weten?