Ontdek de kracht van Reiki

Reiki is een krachtige methode die je kan helpen meer en een diepere verbinding te maken met jezelf en de wereld om je heen. Het kan je tevens helpen bij:

 1. Stressverlichting: De technieken die je leert tijdens de cursus kunnen worden toegepast om jezelf en anderen te kalmeren en te ontspannen.

 2. Energiebalans: De Reiki energie brengt je natuurlijke energiehuishouding in evenwicht. Je leert ervaren wat je energie geeft en wat je energie kost. 

 3. Zelfgenezing: Reiki stimuleert en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

 4. Spirituele groei: Werken met Reiki vergroot je intuïtieve vermogens en zorgt voor een diepere verbinding met jezelf. Het reinigt, vitaliseert en harmoniseert lichaam en geest.

 5. Helpen van anderen: Na het volgen van een Reiki cursus kun je anderen, mens en dier, helpen een een Reiki behandeling geven.

 

Aanbevolen opleider Reiki Cursussen

Migaia is een aanbevolen opleider voor Reiki cursussen. Dit betekent dat de cursussen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld veel persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het oefenen en een goede balans tussen theorie en praktijk. Lees hier alle kwalitetseisen vanuit het register van Aanbevolen Opleiders van de Vereniging ReikiMastersCirkel. Om voldoende persoonlijke aandacht te geven tijdens de cursussen houden we de groepen klein, maximaal 4 personen. 

 

Schrijf je in voor een Reiki cursus

Reiki I

Omschrijving

De Reiki I cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het theoretische gedeelte lees en leer je in je eigen tijd vanuit huis. Hierdoor hebben we op de cursusdag alle tijd om te ervaren wat de Reiki energie met je doet, volop de ruimte om op elkaar en jezelf te oefenen en vragen te stellen.

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat Reiki I volgens het Usui systeem.

 

Onderwerpen

 • wat is Reiki
 • geschiedenis van Reiki
 • Reiki principes
 • (zelf)behandeling geven
 • tafel- en stoelbehandeling

 

Duur

Totaal 1,5 dag. Dag 1 duurt van 10.00-16.00 uur. Na ongeveer 3 weken vindt het volgende dagdeel van ongeveer 2,5 uur plaats. Deze wordt in overleg gepland.

 

Aantal deelnemers

De cursus wordt in kleine groepjes van maximaal 4 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Wil je liever een 1-op-1 cursus, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

 

Kosten

groepsverband: € 227,-

individueel:        € 277,-

 

Voorwaarden voor deelname

Geen.

 

JA, ik wil een Reiki I cursus volgen. Klik hier!

Reiki II

Omschrijving

De Reiki II cursus geeft je een verdieping op het mentale en emotionele niveau. Je leert nieuwe en verdiepende Reiki technieken, waaronder behandelen op afstand. Met Reiki II neemt de kracht van je behandelingen sterk toe.

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat Reik II volgens het Usui systeem.

 

Onderwerpen

 • verschillen Reiki I en Reik II
 • Reiki symbolen
 • behandeling op afstand
 • affirmaties
 • Reiki-douche

 

Duur

Totaal 1 dag van 10:00- 16:00.

 

Aantal deelnemers

De cursus wordt in kleine groepjes van maximaal 4 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Wil je liever een 1-op-1 cursus, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

 

Kosten

groepsverband: € 279,-

individueel:       € 329,-

 

Voorwaarden voor deelname

 • je bent in het bezit van een certificaat Reiki I volgens het Usui systeem
 • je hebt voldoende vertrouwen in en ervaring met het geven van een behandeling

Het advies is om minimaal 3 maanden tussen Reiki I en Reiki II te plannen. Zo heb je voldoende tijd om het geven van behandelingen en het behandelen van jezelf te oefenen. Belangrijk is dat je voelt dat je toe bent aan de volgende stap.

 

Ja, ik wil een Reiki II cursus volgen. Klik hier!

Reiki IIIA

Omschrijving

Niet iedereen wil zelf cursussen gaan geven, daarom is Reiki III gesplitst in Reiki IIIA en Reiki IIIB. Bij Reiki IIIA word je aspirant master en bij Reiki IIIB leer je hoe je zelf anderen kunt inwijden en ben je Reiki Master.

 

Reiki III A - aspirant master 

Je ontvangt de masterinwijding en leer je het master symbool. Je behandelingen worden nog krachtiger en leert je technieken nog meer te verfijnen.

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat Reik IIIA aspirant master volgens het Usui systeem.

 

Onderwerpen

 • korte herhaling lesstof Reiki II
 • mastersymbool
 • verdiepende oefeningen
 • meditatieoefeningen

 

Duur

Totaal 1 dag van 10.00 - 16:00.

 

Aantal deelnemers

De cursus wordt in kleine groepjes van maximaal 4 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Wil je liever een 1-op-1 cursus, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

 

Kosten

groepsverband: € 357,-

individueel:      € 397,-

 

Voorwaarden voor deelname

 • je bent in het bezit van een certificaat Reiki I en Reiki II volgens het Usui systeem uitgereikt door Migaia. Heb je de Reik I en Reiki II cursus ergens anders gevolgd volg je eerst de opfriscursus Reiki II bij Migaia om in aanmerking te komen voor de cursus Reiki IIIA
 • je hebt ruime ervaring met het geven van een behandeling

 

Ja, ik wil een Reiki IIIA cursus volgen. Klik hier!

Rei IIIB

Omschrijving

Reiki IIIB is een opleidingstraject waarin je opgeleid wordt tot Reiki Master. Je kunt hierna zelf cursisten opleiden. 

 

Reiki IIIB is alleen mogelijk als je over een uitgebreide ervaring beschikt en veel vlieguren hebt gemaakt in het geven van Reikibehandelingen. Ook is het van belang dat je zelf cursussen wilt geven en dus graag voor een (kleine) groep wilt staan.

 

Onderwerpen

 • Masterinitiatie
 • ontwikkelen van eigen cursusmateriaal
 • ontwikkelen cursusopbouw
 • initiëren van anderen

 

Duur

Het Reiki IIIB opleidingstraject is op maat gemaakt. Na de eerste les worden de vervolgafspraken gezamenlijk ingepland. Gemiddeld duurt het traject 4-5 maanden.

 

Aantal deelnemers

Het opleidingstraject wordt in  kleine groepjes van maximaal 4 personen geven. Wil je liever 1-op-1, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden tegen een bepaalde meerprijs.

 

Kosten

Op aanvraag

 

Voorwaarden voor deelname

 • Je hebt een ruime ervaring in het geven van Reikibehandelingen
 • Je bent gewend om met symbolen te werken
 • Je hebt Reiki IIIA behaald bij Migaia

 

Klik hier voor de contact

Reiki ervaren

Tijdens een Reikibehandeling lig je comfortabel op een behandeltafel of zit je op een stoel, jij kiest wat voor jou prettiger is, en wordt de energie doorgegeven via de handen. De handen worden op of boven het lichaam gehouden. Uiteraard houden we hier rekening met jouw wensen. De Reiki energie gaat door kleding heen, dus je kunt je kleding aanhouden. Wil je onder een lekker warm dekentje liggen? Ook dat kan. Grote kans dat jij na de behandeling lekker ontspannen en relaxed weer naar huis gaat.

Aanvullende coaching

Het kan zijn dat je, naast de geboden ondersteuning tijdens de Reiki cursus, behoefte hebt aan extra ondersteuning. Speciaal hiervoor heeft Migaia het aanvullende coach pakket ontwikkeld. Dit bestaat uit 2 coachsessies van 60 minuten per sessie en 2 online contactmomenten van 30 minuten in de eerste 6 weken na de cursus.

 

Kosten van het aanvullend pakket zijn:         € 195,-. 

Klik hier om contact op te nemen.